Фондовий ринок України відкрився у середу зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України відкрився у середу зростанням

Фондовий ринок
169
Фондовий ринок України після п'ятиденного падіння відкрився в середу зростанням: індекс "Української біржі" (УБ) за хвилину торгів підскочив на 0,86% - до 1943,1 пунктів, індекс фондового майданчика "ПФТС" на тлі зростання котирувань "Центренерго" (+1,20%) виріс на 0,01% - до 776,63 пунктів.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в інвесткомпанії "Велес Капітал", нейтральні зовнішні новини можуть сприяти спробі "биків" протягом дня відновити втрачене за останні декілька днів лідерство на ринку. Про це, на думку аналітиків інвесткомпанії, свідчить уранішній відскік українських індексів вгору від низхідного тренду, що намітився. В той же час експертам важко прогнозувати його тривалість в непростій ситуації, що склалася на ринку.
Інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" В'ячеслав Орлюк вважає, що при незначній активності інвесторів динаміка українських паперів протягом торговельної сесії в середу буде різноспрямованою.
"З великою часткою вірогідності можна передбачити, що місцеві гравці орієнтуватимуться на глобальні майданчики, концентруючи свою увагу на результатах звітності американських компаній", - сказав він агентству.
На думку менеджера з торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "БГ Капітал" Дмитра Грубе, вранішній оптимізм на українському фондовому ринку, не підкріплений купівельною підтримкою, може традиційно вичерпатися вже до обіду. При цьому, якщо торги на європейських фондових майданчиках проходить в спокійному руслі, українські трейдери, швидше за все, вважатимуть за краще не робити різких рухів, додав він.
На "Українській біржі" з ранку найбільші обсяги торгів проходять з акцій металургійних компаній і "Укртелекому" (+0,73%). Підтримкою "Укртелекому" служить заява Фонду держмайна про те, що підприємство може бути приватизоване вже в поточному році.
Акції металургів зростають на паперах "Азовсталі" (+1,02%) та Алчевського металургійного комбінату (+0,25%). У гірничо-металургійному секторі зростання фіксується із Північного гірничо-збагачувального комбінату (+2,35%), Авдіївського коксохімічного заводу (+0,53%) і Ясиновського коксохімзаводу (+1,60%).
Продовжили висхідний рух на тлі публікації виробничих показників акції Крюківського вагонобудівного заводу (+2,50%), до якого приєдналися папери Стаханівського вагонзаводу (+1,0%).
В рамках відскоку зростають також папери Райффайзен Банку Аваль (+0,57%) і Укрсоцбанку (+1,32%).
Лідером зростання на ринку заявок УБ виступають акції "Галнафтогазу" (+2,90%)
На ПФТС в "червоній зоні" торгуються папери лише шахти "Червоноармійська-західна №1" (-0,12%). У лідерах зростання акції "Луганськтепловоза" (+3,84%), а також Північного ГЗК (+2,26%) і Ясиновського КХЗ (+2,03%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас