Китай може дозволити юаню впасти проти долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може дозволити юаню впасти проти долара

607
Китай дозволить юаню впасти проти долара США, якщо це буде необхідно для надання підтримки експорту. Про це під час інтерв'ю японській газеті Asahi Shimbun заявив нещодавно призначений радник Народного банку Китаю Чжоу Цижень.
За його словами, Китай чекав дуже довго, перш ніж допустити гнучкість курсу юаня, і фіксований курс юаня проти долара сприяв перегріву економіки і зростанню цін на нерухомість.
"Центральному банку слід було б перейти на гнучкий курс юаня набагато раніше. Якби він підвищив курс юаня в березні, а відсоткові ставки - в квітні, то фінансові ринки були б стабільнішими", - сказав він.
"Для підтримка фіксованого курсу юаня до долара центральний банк був змушений продавати юань на валютному ринку, сказав радник газеті. - В результаті він влив багато грошей на внутрішній ринок".
З іншого боку, якщо Китай дозволить юаню зростати дуже швидко, орієнтовані на експорт компанії не зможуть адаптуватися, зазначив він.
В теперішній час необхідно подивитись, як податково-бюджетна криза в Європі позначиться на експорті, і "тепер, коли курс юаня став гнучким, він впаде, якщо це буде необхідно для надання підтримки експорту".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас