АУБ: НБУ створює проблеми для українських банків в умовах кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: НБУ створює проблеми для українських банків в умовах кризи

836
Нацбанк України створює проблеми для українських банків в умовах кризи. Про це в ході прес-конференції заявив президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко.
"Економічних причин для підвищення розміру мінімального регулятивного капіталу до 120 млн грн немає. Проте НБУ приймає ухвалу №273 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" і створює проблеми для українських банків", - зазначив О.Сугоняко.
За словами експерта, це дестабілізує ситуацію в 70 банках. О.Сугоняко впевнений, що це робиться за замовленням міжнародних фінансових організацій. "Я був здивований, коли мені пару місяців назад принесли стратегію проведення реформ з напряму "фінансовий сектор", розроблену міжнародними організаціями. У документі прямим текстом написано, що основні цілі реформ в секторі - зменшення рівня інфляції і скорочення кількості банків в 1,5-2 рази до 2014 р.", - сказав він.
При цьому глава АУБ підкреслив, що дестабілізація банків четвертої групи, на яких направлена ухвала НБУ, може призвести до скорочення співробітників в банківській сфері. "100 тис. осіб втратять роботу, півмільйона, а то і мільйон клієнтів цих банків матимуть проблеми", - резюмував він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас