Мінагрополітики України сподівається на урожай зерна у 2010 р. більше 43 млн тонн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики України сподівається на урожай зерна у 2010 р. більше 43 млн тонн

Аграрний ринок
279
Міністртсво аграрної політики України сподівається, що країна в поточному році збере більше 43 млн тонн зерна, не зважаючи на погодні умови, що затримали прибиральну кампанію.
"На сьогоднішній день ми сподіваємося, що нам вдасться зібрати більш 43 млн тонн зерна. Враховуючи перехідні запаси, вважаю, що загрози продовольчій безпеці немає", - сказав міністр аграрної політики Микола Присяжнюк на селекторній нараді в Кабінеті міністрів в Києві.
Він, зокрема, зазначив, що, як очікується, урожай кукурудзи збільшиться на 1,3 млн тонн в порівнянні з торішнім і складе близько 12 млн тонн.
Очікуване збільшення збору кукурудзи міністр пояснив розширенням в поточному році на 600 тис. га посівів цієї культури.
М.Присяжнюк також повідомив, що за станом на 19 липня Україна зібрала 11,6 млн тонн зерна проти 14,6 млн тонн на аналогічну дату 2009 року.
За його словами, ранні зернові і зернобобові культури обмолочені на 4,8 млн га, тоді як на аналогічну дату минулого року було зібрано зерно на 5,5 млн га.
Средня врожайність ранніх зернових і зернобобових по країні становить 24,3 ц/га.
Водночас М.Прісяжнюк сказав, що, враховуючи погодні умови, (затримка з прибиральною компанією викликана рясними дощами), що склалися в країні, агрогосподарствам необхідно завершити прибирання ранніх зернових і зернобобових в найближчих 10-15 днів, для чого обмолочувати на добу 800-850 тис. га.
Міністр переконаний, що попри труднощі, Україна має всі можливості для завершення прибирання ранніх зернових до 1 серпня.
При цьому із посиланням на розрахунки фахівців він повідомив, що один день затримки прибирання після завершення оптимальних термінів призводить до втрат 1 ц зерна з 1 га.
М.Присяжнюк також нагадав, що раніше Мінагрополітики прогнозувало урожай зерна на 2010 рік майже 46 млн тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас