НБУ відзначає ослаблення інфляційних та девальваційних очікувань бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає ослаблення інфляційних та девальваційних очікувань бізнесу

Казна та Політика
313
Національний банк відзначає ослаблення інфляційних і девальваційних очікувань бізнесу. Про це говориться в повідомленні НБУ.
Під час опитування керівників підприємств різних форм власності, проведеного в другому кварталі 2010 року, НБУ проаналізував думки 1 242 керівників підприємств з різних регіонів України.
"Інфляційні очікування зменшують третій квартал поспіль і становлять 11,8% на наступних 12 місяців проти 14,6% в попередньому кварталі... Збільшилась частка респондентів, які не чекають зміни курсу гривні до долара, більшість респондентів прогнозують зміцнення гривні до євро", - говориться в повідомленні.
Керівники підприємств різних форм власності чекають в наступних 12 місяців поліпшення макроекономічного середовища, а також збільшення обсягу виробництва товарів і послуг в Україні.
Індекс ділових очікувань підприємств в другому кварталі підвищився і склав 121,8% проти 115,6% в попередньому кварталі.
Респонденти також відзначають пом'якшення умов отримання банківських кредитів, в той же час залучення підприємствами кредитних ресурсів стримується високими ставками з кредитів і жорсткими вимогами відносно застави.
Як повідомлялося, в попередньому кварталі НБУ також відзначав ослаблення девальваційних очікувань бізнесу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас