Тарифи на тепло і гарячу воду зростуть на 20-25% у зв'язку зі зростанням ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на тепло і гарячу воду зростуть на 20-25% у зв'язку зі зростанням ціни на газ

Енергетика
818
Тарифи на теплопостачання і гаряче водопостачання зростуть на 20-25% у зв'язку зі зростанням ціни на газ для підприємств теплокомуненерго на 50% з 1 серпня поточного року. Про це повідомив міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хиврич.
Міністр пояснив, що в собівартості тепла і води газ складає в середньому 53%.
"За нашими розрахунками, ціна на тепло і на воду підніметься від 20 до 25%", - додав він.
За прогнозними розрахунками міністерства, у зв'язку з приведенням ціни на газ до економічно обґрунтованого рівня для підприємств ТКЕ, середній тариф на опалення збільшиться на 73 коп. за 1 кв. м опалювальної площі, на гаряче водопостачання - на 3,82 грн. за 1 куб. м води, на газ, використовуваний на комунально-побутові потреби населення, - на 26,6 коп. за 1 куб. м газу.
Відповідаючи на питання, чи пов'язано підвищення ціни на газ з прийняттям секвестру держбюджету, міністр сказав: "Так, справді, ви маєте рацію. Держава, бюджет не може сьогодні компенсувати ту різницю, яка є".
Ю.Хиврич передбачає, що рівень оплати ЖКП населенням знизиться лише в перші два місяці після підвищення, а через три місяці рівень оплати повернеться на той же рівень, який був до підвищення тарифів.
"Ми сподіваємося на допомогу держави. Ми сподіваємося на те, що люди порахують свої платежі, свої доходи і підуть в соцзабез, щоб оформити субсидії, і ці субсидії підуть як оплата за комунальні послуги", - уточнив він.
Ю.Хиврич відзначив, що неплатникам не відключатимуть тепло і гарячу воду, оскільки технічна можливість для цього не передбачена.
За оцінками міністра, тарифи на теплопостачання і водопостачання до кінця цього року більше підвищуватися не будуть.
Як повідомлялося, граничний рівень ціни на природний газ для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення і гаряче водопостачання населення, з 1 серпня 2010 року зросте на 50% - з 872,78 грн. до 1309,2 грн. за тис. куб. м (з врахуванням ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і розподіл газу).
Відпускні ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявності або відсутності у абонента лічильника, з 1 серпня 2010 року зростуть на 50%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас