Siemens укладе з Росією багатомільярдні угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens укладе з Росією багатомільярдні угоди

253
В рамках німецько-російських міждержавних консультацій, які проходять у Єкатиренбурзі, електротехнічний концерн Siemens має намір оголосити про укладання багатомільярдних угод. Як повідомляє агентство dpa із посиланням на джерела в урядових колах в Берліні, з російським залізничним концерном РЖД буде підписаний контракт на постачання 240 регіональних поїздів вартістю 2,2 мільярда євро. Свій підпис під контрактом поставить глава Siemens Петер Лешер, який разом з іншими бізнесменами супроводжує федерального канцлера Ангелу Меркель в п'ятиденній поїздці до Росії, Китаю і Казахстану.
Siemens також має намір створити з російськими партнерами спільне підприємство із виробництва вітряних турбін, пише Financial Times на своєму сайті. Зараз частка поновлюваних джерел енергії в Росії украй незначна - менше 1 відсотка. На початку 2010 року прем'єр-міністр Володимир Путін затвердив основні напрями державної політики у сфері підвищення ефективності електроенергетики, що передбачають збільшення цього показника до 4,5 відсотка до 2020 року, зазначає "Інтерфакс".
За даними The Wall Street Journal, Siemens висловив готовність взяти участь в створенні технологічного парку в Сколково під Москвою. Представник концерну підтвердив повідомлення, що з'явилися у пресі, про такі наміри, але в той же час не розповів про деталі фінансування проекту і форми участі. За словами представника, про подробиці стане відомо після підписання угоди з російськими партнерами. Раніше про участь в створенні Кремнієвої долини в Сколково оголосила компанія Сisco Systems Inc.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас