МВФ: Для рецидивної рецесії мало підстав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Для рецидивної рецесії мало підстав

Казна та Політика
247
Друга хвиля глобальної рецесії маловірогідна. Таку думку висловив в інтерв'ю Reuters директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан, відвідавши з візитом південнокорейський Теджон.
"Ми розраховуємо, що темпи зростання глобальної економіки в 2011 році дещо сповільняться в порівнянні з роком поточним, проте ці показники далекі від W-подібної рецесії”, - сказав фінансист, додавши, що аналітики фонду не чекають другого етапу кризи.
На минулому тижні вийшов уточнений прогноз МВФ із світової економіки на 2010 рік - експерти розраховують, що глобальний ВВП зросте на 4,6% (у попередньому прогнозі фігурувала цифра 4,2%) в 2010 році і на 4,3% в 2011 році.
В січні-червні, за даними МВФ, глобальна економіка показала істотне зростання, причому Азія випередила Європу, чиї темпи зростання ВВП можуть значно знизитися.
Міністр фінансів Південної Кореї Юн Чжин Хен (Yoon Jeung-hyun) підтримав оцінку Стросс-Кана відносно світового ВВП, відзначивши, що слабкість економік КНР і США має тимчасовий характер.
"Відсутність упевнено зростання в Китаї і США носить короткочасний характер, він викликаний згортанням урядами заходів підтримки національних економік. Скоро все налагодиться”, - сказав Хен.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас