Середній хабар за землю під Києвом - півмільйона гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середній хабар за землю під Києвом - півмільйона гривень

Кримінал
419
Середня сума хабара за землю під Києвом становить трохи більше півмільйона гривень. Про це повідомили в ВСГ ГУМВС України в Київській області.
Працівники МВС за півроку розкрили в Київській області 71 злочин у сфері земельних відносин, 35 з яких тяжкі. Майже у всіх випадках в справах фігурують посадові особи і службовці. За словами начальника управління державної служби боротьби з економічними злочинами Олександра Савченка, за порушеними кримінальними справами сума збитків, завданих державі, становить близько 174 млн. грн. Предметом злочинних посягань було 318 га земель сільськогосподарського призначення.
Так, прокуратура порушила кримінальну справу відносно начальника управління земельних ресурсів Обухівського району, який ще в 2003 році, зловживаючи службовим становищем, незаконно вніс свідомо фіктивні дані і підписав державні акти на право приватної власності на земельні ділянки загальною площею 10 га. В даному випадку державі було завдано збитку на 7,5 млн. грн.
За фактом перевищення службових повноважень з боку працівників Броварської райдержадміністрації і управління Держкомзему також порушена кримінальна справа. Посадові особи змогли відвести десяти громадянам земельні ділянки площею близько 20 га на територіях, які частково розташовані в межах прибережної захисної смуги р. Десенка, а також безпосередньо накладаються на водне русло. Державним інтересам такими діями завданий матеріального збитку на сумі більше 26 млн. грн.
Що стосується боротьби з хабарництвом і кримінальною корупцією, за словами Савченка, працівникам підлеглого підрозділу в Київській області з початку року викрили 66 злочинів з ознаками корупції і задокументували 13 фактів хабарництва. Серед викритих в хабарництві посадових осіб - голова РДА, перший заступник голови РДА, секретар міськради, працівники податкової міліції і Державної пограничної служби, сільський голова і керівники підприємств. У судах знаходяться 16 кримінальних справ про хабарництво.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас