Unicredit пропонує створити приватний фонд порятунку банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Unicredit пропонує створити приватний фонд порятунку банків

Казна та Політика
365
Європейська комісія обережно сзвалила ідею створення фонду порятунку банків, запропоновану Unicredit, повідомляє ВВС News.
Італійський банк хоче, щоб великі банки Європи в рамках приватної ініціативи створили фонд розміром 20 млрд. євро для допомоги у фінансуванні порятунку банків у майбутньому.
Єврокомісар з проблем внутрішнього ринку Мішель Барньє назвав цей план "обнадійливим". Проте він додав, що план слід розширити, щоб він охоплював всю фінансову систему.
Глава Unicredit Алессандро Профумо в даний час обговорює цю пропозицію зі своїми колегами з таких європейських банків, як Deutsche Bank, Banco Santander і BNP Paribas.
На даному етапі невідомо, які міркування стоять за пропозицією Unicredit. Можливо, італійський банк намагається передбачити виступ Барньє зі схожими пропозиціями. Він хоче наступного року ввести в дію європейський закон, який вимагатиме від урядів створити національні резервні фонди для покриття майбутніх витрат на порятунок банків. Ці фонди пропонується фінансувати за рахунок обов'язкового податку на фінансові установи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас