Венесуела почала виробництво "калашникових" за ліцензією Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела почала виробництво "калашникових" за ліцензією Росії

301
Венесуела з цього року почала випуск автоматів Калашникова сотої серії на своєму заводі за офіційною ліцензією Росії, повідомив директор департаменту експорту продукції військового призначення Сухопутних військ й імпорту "Рособоронекспорту" Олександр Ємельянов.
"Можу навіть сказати, що перші автомати вже збирають на цьому заводі в тих цехах, куди ми завезли своє устаткування", - сказав Ємельянов, відповідаючи на питання, коли почнеться випуск автоматів на заводі, який будується у Венесуелі за допомогою російських фахівців. За його словами, такий завод має бути побудований у Венесуелі в 2011 році. "Його будівництво йде за графіком. Тут буде побудований і завод з виробництва патронів до "калашникових", - зазначив Ємельянов.
В 2009 році під час візиту президента Венесуели Уго Чавеса до Москви було укладено великий контракт на постачання зброї до цієї латиноамериканської країни. На думку експертів, сума цього контракту може скласти до 5 мільярдів рублів. Після закінчення візиту в Росії Чавес повідомив, що до контракту, зокрема, включено постачання 92 модернізованих танків Т-72. Контракт передбачає і будівництво двох заводів - із виробництва автоматів Калашникова сотої серії і патронів до них. На думку експертів, контракт передбачає ісистеми і комплекси ППО, а також бойову авіацію.
"Венесуела стане першою країною в світі, яка випускатиме нові зразки автоматів Калашникова сотої серії на своєму заводі за офіційною ліцензією Росії", - сказав Ємельянов.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас