У Німеччині криза не зменшила шанси іммігрантів знайти роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині криза не зменшила шанси іммігрантів знайти роботу

391
На відміну від багатьох країн, у Німеччині економічна криза практично не позначилась на шансах іммігрантів, які проживають у країні, знайти роботу. Про це свідчить поширена щорічна доповідь Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Як зазначає агентство DAPD, шанси знайти робоче місце у жінок-вихідців із родин іммігрантів навіть зросли. На думку експертів, в найближчому майбутньому така тенденція посилиться, враховуючи, що населення Німеччини старіє.
В доповіді наголошується, що перспективи добре влаштуватися в іноземців, які отримали німецьке громадянство, з врахуванням однакового віку, рівня освіти і терміну перебування в країні, майже на 12 відсотків вищі, ніж у іммігрантів, які не мають громадянства. Така ж ситуація зафіксована у Франції, Данії і Бельгії, відзначають автори доповіді.
Агентство dpa із посиланням на дані ОЕСР нагадує, що найбільше іноземців прибуло до Німеччини із сусідньої Польщі - в 2009 році їх було зареєстровано 123 тисяч осіб. З Румунії прибули 56 тисяч, із США і Туреччини - по 30 тисяч.
Німеччина продовжує залишатися привабливою для іноземних студентів. За їх кількістю ФРН випереджають лише США і Великобританія. Майже 30 відсотків випускників після закінчення навчання залишаються у Німеччині. Серед них найбільше вихідців із Китаю, Росії, Туреччини і України.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас