Журнал Der Spiegel розповів про плани Німеччини не платити за інші країни ЄС у разі їх банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Журнал Der Spiegel розповів про плани Німеччини не платити за інші країни ЄС у разі їх банкрутства

364
Аналітичні стрічки пояснюють падіння євро чутками на ринку про те, що стрес-тести банківської системи Єврозони не зможуть заспокоїти інвесторів. "Зростають побоювання відносно рівня прозорості стрес-тестів", - зазначає Ян Станнард з BNP Paribas, - "Євро знову попадає під тиск і продовжить падати". У останньому нашому огляді ми висловили версію, що тиск мас-медіа на євро знову зросте, як тільки увага аудиторії буде відірвана від чемпіонату світу з футболу і знову буде прикута до євронегативу. І ось сьогодні ми отримали підтвердження нашої точки зору, і справа доки навіть не в стрес-тестах.
Сьогодні журнал Der Spiegel без посилань на джерела опублікував матеріал про те, що німецький уряд (на чолі з Ангелою Меркель) розробляє правила "процедури банкрутства" для країн Євросоюзу. Ці правила особливо актуальні для Греції, яка буде змушена реструктурувати свою заборгованість, як тільки програма підтримки на 110 млрд. євро закінчиться в 2013 році, але застосовуватимуться для Єврозони в цілому. Німеччина хоче уникнути повторення сценаріїв із створенням "фондів порятунку", оскільки стабілізаційні пакети лягають важким тягарем на Німеччину і її платників податків. За планом, уряд країни, який допустив банкрутство, має розлучитися з частиною своїх прав, аж до того, що уряд такої країни втратить право повністю контролювати свій бюджет.
Передбачається створення наглядової організації під назвою "Берлінський Клуб" (при активній участі МВФ), яка стежитиме за борговим ринком країн. Таким чином, Берлінський Клуб виконуватиме роль, аналогічну ролі тимчасового керівника у збанкрутілій фірмі. Втім, постраждають і кредитори. Передбачається регламентувати зниження вартості боргу і зниження купонної ставки з облігацій збанкрутілої країни. Природно, саме по собі озвучення таких планів зовсім не заспокоїть боргові ринки Європи. Журнал Der Spiegel стверджує, що канцлер Ангела Меркель заклопотана тим, що її наміри будуть розцінені як такі, що підривають довіру до вже прийнятої програми допомоги в 750 млрд. євро, і саме тому план зберігався в секреті.
"Менше дюжини експертів з різних частин уряду були знайомі із цією темою", - пише Der Spiegel, але це не заважало журналу оповістити плани Меркель на весь світ. Для нас ця публікація - чергове свідчення того, що історія з борговою кризою в Європі далека від свого завершення. Ми продовжуємо чекати зниження євро в перспективі декількох місяців.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас