Банк Італії UniCredit отримає 49% акцій ФК "Рома" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Італії UniCredit отримає 49% акцій ФК "Рома"

Фондовий ринок
511
Власники італійського футбольного клубу "Рома", що виступає в серії А чемпіонату Італії, не змогли впоратися з фінансовими проблемами і вимушені поступитися майже половиною клубу кредиторові - банку UniCredit. Клуб заборговував близько 325 млн євро і так і не зміг залучити фінансування, щоб розплатитися з банком, повідомляє РБК daily.
Як повідомили виданню джерела, близькі до банку, сім'я Сенсі, нинішній власник клубу "Рома", і UniCredit підписали попередню угоду, в якій прописаний порядок переходу права власності на частину клубу кредиторові. Зокрема, клуб перейде у володіння спеціально створеної компанії Newco Romа, в якій старим власникам належатиме 51% акцій, а UniCredit отримає 49%.
Посада президента клубу залишиться за Россалією Сенсі. Раніше Сенсі контролювали клуб через холдингову компанію Italpetroli, в якій банку вже належить 49%. За словами співрозмовника видання, "банк не розглядає цю операцію як довготривалу інвестицію і не виключає подальший продаж своєї частки або клубу цілком його власниками".
З серйозними проблемами "Рома" зіштовхнувся ще до фінансової кризи, йому часто не вистачало коштів на виплату зарплат гравцям. Сенсі вже давно і безуспішно намагалися продати 67% акцій клубу, щоб розплатитися з боргами. Інтерес до клубу проявляли і солідні інвестори на зразок Джорджа Сороса. У 2004 р. як потенційний покупець крупного пакету акцій ФК називалася компанія "Нафта-Москва" Сулеймана Керімова, але угода так і не відбулася.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас