Рада прийняла законопроект, що розширює повноваження податкової служби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла законопроект, що розширює повноваження податкової служби

Казна та Політика
9456
Верховна рада прийняла за основу проект закону, яким запроваджуються додаткові управління податкової міліції. За проект змін №6682-1 до закону "Про державну податкову службу в Україні (щодо структури податкової міліції)" проголосували 238 депутатів, повідомляє "Економічна Правда".
Зокрема, в законопроекті пропонується встановити, що до складу Податкової міліції належать Головне управління Податкової міліції, Головне слідче управління, Головне управління спеціальних розслідувань, Головне управління великих платників податків, Головне управління внутрішньої безпеки державної податкової адміністрації, а також підлеглі йому регіональні підрозділи внутрішньої безпеки при державних податкових адміністраціях в Автономній Республіці Крим областях, Києві та Севастополі, управління (відділи) головних управлінь Державної податкової адміністрації.
Крім того, до складу Податкової міліції входить управління податкової міліції, слідчий підрозділ податкової міліції, відповідних державних податкових адміністрацій в Криму, областях, Києві та Севастополі.
Під час обговорення законопроекту депутат з фракції НУНС Анатолій Гриценко підкреслив, що таким чином коаліція запроваджує "податковий спецназ".
"За спецназом підуть ракетні війська, артилерія, гелікоптери і так далі. Потрібно це колись зупинити", - сказав він.
Як відомо, Рада планує ввести 150 правок в проект нового Податкового Кодексу. Раніше з нього були вилучені публічно озвучені прем'єр-міністром і президентом пропозиції про введення податку на розкіш і велику житлову нерухомість. Президент Віктор Янукович прогнозує завершення підготовки Податкового кодексу до ухвалення Верховною Радою восени. Раніше президент заявив, що не підписуватиме Податковий кодекс в його нинішньому вигляді.
За матеріалами:
День
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас