Фондові індекси України в п'ятницю зафіксувалися нижче "психологічного бар'єру" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси України в п'ятницю зафіксувалися нижче "психологічного бар'єру"

Фондовий ринок
251
Фондові індекси України в п'ятницю зафіксувалися нижче "психологічного бар'єру": індекс акцій "Української біржі" (УБ) пробив рівень 2000 пунктів і за результатами торгів знизився на 0,94% - до 1983,26 пункту, аналогічно фондовий індекс "ПФТС" після зниження на 1,78% здолав рівень в 800 пунктів і на закриття зафіксувався на рівні 793,90 пункту.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" спеціаліст департаменту довірчого управління інвестгрупи "Сократ" Антон Левінський, результати торгівельної сесії в п'ятницю в черговий раз здивували українських інвесторів.
"Незважаючи на позитивний зовнішній новинний фон, ринок українських акцій з відкриття показував негативну динаміку, що в результаті вилилося в зниження індексів до закриття і падінням котирувань всіх найбільш ліквідних акцій", - повідомив експерт.
При цьому серед паперів індексного кошика УБ найбільших втрат зазнали акції Укрсоцбанку (-1,87%) і "Мотор Січі" (-1,71%). Винятком стали акції концерну "Стирол" (+1,32%) і Крюковського вагонобудівного заводу (+3,98%). Акції останнього зростали на тлі рішення "Укрзалізниці" купити 2 тис. вантажних вагонів, відзначив Левінський.
Аналітик вважає, що хвиля розпродажів, що накрила український ринок акцій на цьому тижні, викликана побоюваннями інвесторів, пов'язаними з чеканнями другої хвилі рецесії світової економіки.
"В цілому варто констатувати той факт, що ринки завмерли в очікуванні корпоративної звітності за перше півріччя. Крім того, з понеділка почне публікуватися звітність найбільших компаній Північної Америки. Враховуючи те, що прогнози аналітиків стосовно показників, які будуть оприлюднені, неоднозначні, можна говорити про те, що дані можуть піднести сюрпризи", - сказав він агентству.
Аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин передбачає, що основною причиною п'ятничного падіння виступило бажання інвесторів зафіксувати прибуток перед вихідними.
При цьому млявість торгів на ринку спостерігається вже другий день поспіль, і кількість продавців чисельно перевищує кількість покупців.
В лідерах зростання в п'ятницю на УБ були акції "Інтерпайп" Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (+6,47%), Крюковського вагонзаводу (+3,98%) і "Богдан Моторс" (+1,55%).
Зростання також продемонстрували папери шахти "Червоноармійська-Західна №1" (+1,25%), "Житомиробленерго" (+0,53%), Новомосковського трубного заводу (+0,5%) і Північного гірничо-збагачувального комбінату (+0,45%).
В лідерах зниження були акції "АвтоКрАЗу" (-4,37%), агрокомпанії "Дакор"(-3,98%) і Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського (-3,09%).
В цілому, більшість ліквідних паперів подешевшали на 1-5%.
Обсяг торгів на УБ в п'ятницю склав 68,581 млн грн.
Найбільш значиме зростання на фондовій біржі "ПФТС" показали акції "Київмедпрепарату" (+22,01%) і банку "Хрещатик" (+12,06%). Найбільше знизилися в ціні акції "АвтоКрАЗу" (-10,31%), "Київхлібу" (-8,77%) і "Богдан Моторс" (-5,33%).
Обсяг торгів на фондовій біржі "ПФТС" склав 65,137 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас