Лукашенко: Білорусь не буде повзати на колінах ні перед ким — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Білорусь не буде повзати на колінах ні перед ким

Казна та Політика
297
Білорусь має намір вибудовувати відносини з партнерами, у тому числі Євросоюзом, ґрунтуючись на принципі прихильності власній незалежності.
Про це в п'ятницю, 9 липня, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі в Мінську з єврокомісаром з питань розширення ЄС і європейської політики добросусідства Штефаном Фюле.
"Ми не впадемо, не будемо повзати на колінах ні перед ким - ні перед вами (Євросоюзом), ні перед Росією, ні перед Америкою", - сказав під час переговорів білоруський лідер.
"Давайте домовимося, що головне - це наші суверенітет, безпека і незалежність нашої країни", - підкреслив Лукашенко, додавши, що в ім'я незалежності Білорусь "не бігатиме по Європі, Америці, Росії, не братиме у вас гроші". Він закликав європейських партнерів "без подвійних стандартів дотримуватися демократичних цінностей".
В той же час президент відзначив існування проблемних моментів у взаєминах Білорусі і Євросоюзу. В зв'язку з цим Лукашенко заявив: "Я не плекаю жодних надій: ви вичікуватимете, дивитиметеся, чим завершаться президентські вибори в Білорусі".
За словами президента Білорусі, він намагається "зрозуміти ЄС, американців, а зараз вже і росіян в зв'язку з цим (чекання результатів виборів)".
"З одного боку, правильно і об'єктивно - ви (ЄС) та інші хочете знати, з ким доведеться мати справу, хто буде президентом в Білорусі. Але я хочу застерегти від зайвих надій і чекань: Білорусь прямуватиме своїм шляхом", - заявив Лукашенко.
Нагадаємо, в кінці червня президент Білорусі в інтерв'ю американській телекомпанії CNN заявив, що нещодавній газовий конфлікт між Москвою і Мінськом може призвести до істотного погіршення взаємин між двома країнами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас