Коаліція не може домовитися про референдум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коаліція не може домовитися про референдум

Казна та Політика
242
Партія регіонів проводить консультації з Блоком Литвина і КПУ на предмет голосування за закон про Всеукраїнський референдум. Про це глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив журналістам в кулуарах ВР.
Відповідаючи на запитання про те, що робитиме Партія регіонів, враховуючи, що Блок Литвина і КПУ виступають проти прийняття проекту закону про референдум з поправками, які підготовлені до другого читання, Єфремов заявив: "Ми проводимо консультації. І, я думаю, що результатом буде безпосередньо голосування"... Зокрема, на зараз дискутується позиція про те, чи повинна Верховна рада імплементувати рішення референдуму. У нинішньому вигляді законопроекту рішення Верховної ради не потрібне, а просто Центральна виборча комісія оформляє підсумки референдуму, і вони стають законом. Проте тут залишається питання, що хтось має все-таки поставити свій підпис під цим рішенням ЦВК. Чи це буде президент, чи Верховна рада".
В той же час голова КПУ Петро Симоненко заявив, що фракція КПУ не голосуватиме за законопроект про Всеукраїнський референдум, якщо не буде врахована норма про обов'язкову імплементацію рішення референдуму у Верховній раді України.
"Закон про референдум потрібно ухвалювати. Головна наша вимога, щоб в законі не було порушень Конституції"... Я наполягатиму на виключенні норми про можливість прийняття нової Конституції поза межами парламенту, щоб Конституція приймалася у Верховній раді, як прописано в Конституції, а на референдумі проводилося лише обговорення", - сказав Симоненко.
У свою чергу джерело з керівництва фракції Блоку Литвина повідомило, що фракція Блоку Литвина вимагає вилучити із законопроекту про референдум можливість скасувати політичну реформу.
"Вчора в кабінеті спікера ВР Володимира Литвина до пізньої ночі проходила нарада з лідерами коаліції. І головна наша вимога, щоб до законопроекту про референдум була включена поправка, яка заблокує можливість скасування політреформи, тобто закону № 2222. Згідно з нашими пропозиціями в законі треба прописати, що він набирає чинності з дня публікації і не поширюється на скасування раніше прийнятих законодавчих актів, зокрема це і стосуватиметься неможливості скасування політреформи", - сказало джерело.
Зі слів депутата, інакше фракція Блоку Литвина не голосуватиме за законопроект.
Відзначимо, що у фракції Партії регіонів факт вчорашніх переговорів у кабінеті Володимира Литвина підтвердили, проте питання про включення даної запропонованої норми до проекту закону остаточно ще не вирішене.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас