Польща підозрює, що літак Качиньського збили електронною зброєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща підозрює, що літак Качиньського збили електронною зброєю

Казна та Політика
4255
Польща просить США допомогти з'ясувати можливість використання електронної зброї, яка б могла вивести з ладу устаткування президентського літака.
Генеральна прокуратура Польщі звернулася в США з проханням допомогти в розслідуванні причин авіакатастрофи під російським Смоленськом, яка забрала життя 96 польських громадян, у тому числі Президента Леха Качиньського.
Як повідомив в Польщі прес-секретар Генеральної прокуратури Матеуш Мартинюк, відповідне звернення було направлене американській стороні 5 липня.
Як сказав генпрокурор Польщі Аджей Серемет в програмі „Крапка над і” в четвер увечері, Польща просить США допомогти в з'ясуванні можливості використання електронної зброї, яка б могла вивести з ладу устаткування президентського літака Ту-154.
В той же час Серемет спростував повідомлення в деяких ЗМІ, що Польща просить також США дослідити можливість „штучного створення туману”.
За словами Мартинюка, зазвичай відповіді на звернення про надання правової допомоги від держав, які не мають договору про спрощену процедуру, треба чекати декілька місяців. За його словами, США, як і Росія, не мають такого договору з Польщею.
В той же час, сказав він, реальні терміни відповіді і передачі документів залежать від кожного окремого випадку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас