Допомога Україні від ЄС в 610 млн євро залежить від нової угоди з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допомога Україні від ЄС в 610 млн євро залежить від нової угоди з МВФ

Казна та Політика
132
Надання Європейським Союзом макрофінансової допомоги Україні у розмірі 610 млн євро залежить від продовження співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом (МВФ), заявив президент Ради ЄС Херман ван Ромпей.
"Надзвичайно важливим для надання допомоги з боку Європейського Союзу Україні є досягнення домовленостей між Україною і МВФ про нову угоду з резервного кредитування. Ця домовленість вже була досягнута. Досягнення домовленості з МВФ прокладе шлях до надання макрофінансової допомоги з боку Європейського Союзу у розмірі 610 млн євро", - сказав він на спільній з президентом України Віктором Януковичем прес-конференції в п'ятницю в Києві.
Крім того, Херман ван Ромпей заявив, що схвалює зобов'язання влади України в реформуванні країни.
"Особливу, ключову важливість для наших відносин (Україна - ЄС) мають реформи. Я з великим задоволенням хочу вітати те зобов'язання, яке висловив під час сьогоднішньої зустрічі президент України стосовно здійснення широкого спектру реформ, що дасть можливість Україні зробити крок вперед", - сказав він.
Президент Ради ЄС відзначив, що Україна - це країна, яка має стратегічну важливість для Євросоюзу.
Як повідомлялося, в травні 2010 року Європарламент схвалив виділення Україні 500 млн євро як допомогу під час фінансово-економічної кризи, у тому числі з метою підтримати реформи українського енергетичного сектора, включаючи підготовку збалансованого рішення стосовно середньострокового газового транзиту і зобов'язань щодо газових платежів.
На початку березня поточного року президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що Єврокомісія розблоковує макрофінансову допомогу Україні після того, як Київ відновить співпрацю з МВФ.
Місія МВФ, яка завершила роботу в Києві 3 липня, пропонуватиме Раді директорів Фонду надати Україні заїм на $14,9 млрд в рамках програми stand-by, реалізація якої триватиме 2,5 роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас