У Татарстані в примусовому порядку збирають гроші на пам'ятники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Татарстані в примусовому порядку збирають гроші на пам'ятники

Казна та Політика
167
В Татарстані в примусовому порядку збирають гроші на відновлення пам'ятників архітектури. Як пише "Незалежна газета", всі кошти йдуть до фонду колишнього глави республіки Мінтімера Шаймієва.
Колишній президент Татарстану Мінтімер Шаймієв має намір відновити два найбільші архітектурні пам'ятники - древню столицю татарської держави місто Булгар і монастирський острів-град Свіяжск. Амбітний проект вимагає серйозних витрат. Гроші на нього вирішено зібрати всім миром, відзначає "Незалежна газета".
На цьому тижні депутати Державної ради республіки пожертвували вісьмома годинами своєї роботи і перерахували зарплату за один день - в цілому більше ста тисяч рублів - до спеціального фонду, створеного при Шаймієві. Як пише видання, передбачається, що так само має вчинити кожен чиновник республіки, а в ідеалі і кожен житель регіону.
За даними газети, відмовитися від допомоги колишньому президенту не можна - пожертвування до фонду Шаймієва вилучають із зарплат держслужбовців і бюджетників заднім числом без повідомлення, крім того, платити змушений кожен крупний підприємець, чий бізнес пов'язаний з Татарстаном.
Як пише "Незалежна газета", примусовий збір коштів - це поширена практика в Татарстані. Громадяни республіки оплачували масштабне святкування тисячолітнього ювілею Казані і нещодавній день Перемоги.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас