Індекс УБ не стримався в "зеленій зоні", знизившись на 0,14% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс УБ не стримався в "зеленій зоні", знизившись на 0,14%

Фондовий ринок
116
Під час вчорашньої торгівельної сесії індекс S&P 500 додав більше 3%, що істотно поліпшило настрої глобальних інвесторів і отримало розвиток в переважання покупок на ринках акцій з самого початку сьогоднішніх торгів. При цьому, в результаті вчорашнього ралі на американських майданчиках, в першій половині дня ф'ючерси на індекс S&P 500, нафта і європейська валюта помірно коректувалися, що, правда, не заважало зростанню основних європейських
Згодом зниження числа первинних звернень по допомогу з безробіття в США активізувало покупців на ринках ризикових активів. "Проте можна відзначити, що запал оптимістів поступово знижується, і ми можемо побачити корекцію на розвинених ринках в другій половині сьогоднішньої торгівельної сесії", - прогнозує Павло Ільяшенко, старший аналітик інтернет-брокера iTrader.
Сьогодні відбулися засідання ЄЦБ, Банка Англії і ЦБ Малайзії. У останньому випадку регулятор збільшив ключову процентну ставку втретє з початку поточного року, тепер на 25 базисних пунктів до 2,75%. Основним аргументом на користь посилення монетарної політики є висока швидкість і порівняна стійкість економічного відновлення. ЄЦБ і Банк Англії залишили ключові параметри монетарної політики без змін, як і передбачалося.
Коментарі британського регулятора зводилися до того, що офіційні особи шукають прийнятний баланс ризиків між наслідками сповільнення економічного відновлення внаслідок посилення фіскальної політики і ризиками посилення інфляційного тиску. У випадку з Банком Англії, дуже цікавим моментом буде публікація деталей сьогоднішнього засідання, намічена на 21 липня. Нагадаємо, що на минулому засіданні Банку Англії один з членів комітету з монетарної політики проголосував за підвищення процентних ставок.
Глава європейського ЦБ залишився вірний стратегії збереження спокою, в результаті учасники ринку не отримали якісно нових приводів для роздумів про підсумки прес-конференції Жан-Клода Тріше. Видно, представники європейського регулятора вважають, що кращим способом відновлення упевненості інвесторів є публікація результатів стрес-тестів банківських інститутів. У свою чергу, вчора Європейський комітет органів банківського нагляду опублікував остаточний список з 91 банку, які пройдуть стрес-тести. Публікація результатів очікується не раніше 23 липня.
В четвер, 8 липня, український фондовий ринок не зумів стриматися в зеленій зоні. За словами трейдера інтернет-брокера iTrader Олега Щокіна, відкриття проходило з гепом вгору, далі торги проходили в діапазоні, а після відкриття американської сесії розпродажу відновилися, закривши, таким чином, уранішній геп. На закритті торгів значення індексу УБ склало 2002,11 базисних пунктів, знизившись на 0,14% відносно рівня закриття торгів попереднього дня. Обсяг торгів за день склав 91,2 млн. гривень, з яких 20,2 млн. гривень оборот в секції термінового ринку. За підсумками торгів більшість ліквідних паперів виявилися в червоній зоні.
Динаміку краще за ринок показали папери банківського сектора, так BAVL і USCB додали за день 1,83% і 1,36%. Гірше за ринок торгувалися акції KVBZ, LUAZ і STIR зниження по яких склало 3,38%, 4,21% і 3,19% відповідно. За обсягом торгів і за кількістю укладених операцій лідирують UNAF і USCB, з результатом 18,8 млн. гривень і 5,8 млн. гривень, і 718 і 296 операціями відповідно.
По суті, український ринок акцій вперше за довгий час продемонстрував динаміку, що істотно відрізняється від динаміки світових ринків. Певною мірою також дивує те, що внутрішній новинний фон мав позитивний характер. "Ймовірно, що однією з відповідей на видиме протиріччя служать слабкі показники акцій регіону Східна Європа плюс СНД. Так, поведінка російського, польського і казахстанського фондових індикаторів так само, як і деяких інших регіональних індексів акцій в цілому було порівнянне з внутрішньоденною динамікою індексу УБ", - говорить Ільяшенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас