Закон про вибори можуть пом'якшити, щоб насолити Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про вибори можуть пом'якшити, щоб насолити Тимошенко

Казна та Політика
487
З метою ускладнити завдання проходження на місцях ключових опозиційних сил - БЮТ, "Нашої України" і "Фронту змін" - а також залучення нових молодих партій влада прийняла рішення про пом'якшення окремих принципів виборчого законодавства. Так прокоментував можливість розгляду поправок до закону про місцеві вибори, внесені лідером фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, повідомляють "Подробиці".
"Соціологія наполегливо демонструє зростання протестних настроїв, перш за все, в середовищі опозиційного електорату. Це означає, що виборець Тимошенко, Тягнибока, Ющенка сьогодні шукає нових лідерів, яким готовий буде довірити свій голос. Тому участь нових партійних проектів на найближчих місцевих виборах серйозним чином ускладнить життя потужним опозиційним силам. У контексті формування більшості в місцевих радах цей факт повинен стимулювати ПР до пом'якшення норм законодавства для таких проектів. Особливо актуальним це є для західних і центральних регіонів України - тут такі проекти як "Сильна Україна", "Фронт змін", "Комунальний фронт" відберуть голоси, в першу чергу, в Тимошенко", - вважає експерт.
На думку Бали, можлива експансія альтернативних проектів на схід не несе серйозної загрози для партії влади.
"Можна не сумніватися, що формування власних фракцій такими партіями як "Сильна Україна" або "Комунальний фронт" не зможе порушити монополії ПР в Луганську або Донецьку. Проте на Заході України ці фракції цілком можуть отримати роль "золотої акції", - відзначає директор АМС.
Як повідомлялося раніше, лідер фракції ПР Олександр Єфремов вніс до закону до другого читання поправки, які трохи пом'якшують закон про вибори. Поправками знімається заборона на участь у виборах місцевих парторганізацій, зареєстрованих пізніше жовтня 2009 року, а також дозволяється участь у виборах мерів і по мажоритарних округах самовисуванцям.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас