Чиновники держпідприємства у Києві вкрали 2 мільйони гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники держпідприємства у Києві вкрали 2 мільйони гривень

Казна та Політика
105
Чиновники одного з держпідприємств, що займається ремонтом і модернізацією повітряних суден, заволоділи 1,9 мільйона гривень бюджетних коштів.
Як повідомляє в середу прес-центр СБУ, співробітники спецслужби розкрили механізм розкрадання посадовими особами одного з державних підприємств, яке здійснює ремонт і модернізацію повітряних суден. Зловживаючи службовим становищем, зловмисники заволоділи більше 1,9 мільйонів гривень бюджетних коштів.
За інформацією прес-центру, в 2006 році чиновники отримали державне фінансування на ремонт і модернізацію літака Ан-32-Б. Вони склали договори на підрядні роботи з двома столичними комерційними структурами і в рамках реалізації угод недержавним організаціям виплатили гроші.
Однак, як встановила перевірка фінансово-господарської діяльності підприємства, всі заплановані ремонтно-відновні роботи проводилися власними силами держпідприємства і його співробітників.
Своими протиправними діями зловмисники заподіяли значного збитку державі. Управління СБУ в Києві розслідує кримінальну справу за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розкрадання майна або заволодінням ними шляхом зловживання службовим становищем).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас