Мінфін Росії пробачить росіянам "копійчані" борги по податках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Росії пробачить росіянам "копійчані" борги по податках

Казна та Політика
155
Міністерство фінансів Росії запропонувало уряду підтримати поправки президента Дмитра Медвєдєва про стягнення пені і штрафів з фізичних осіб в судовому порядку, лише якщо сума боргу перевищує півтори тисячі рублів.
Про це повідомляє РИА "Новости". Зараз податківці зобов'язані стягати через суд всі борги незалежно від суми.
Президентський законопроект, що містить поправки до двох статей Податкового і Цивільного кодексів РФ, буде розглянутий Держдумою в першому читанні 9 липня. Мінфін запропонував лише трохи уточнити деякі формулювання документа.
Число справ по позовах податкових і митних органів до фізичних осіб в судах загальної юрисдикції щороку збільшується. Найчастіше в таких справах йдеться про суми до 50 рублів, тоді як один день цивільного судочинства коштує 27 тисяч рублів. За словами президента, "правосуддя страждає" від таких "копійчаних" позовів.
Тепер Федеральна податкова служба і митниця не зможуть подати позов до фізичної особи, якщо її заборгованість не перевищить півтори тисячі рублів. Поріг для позовів ФПС і ФМС прописаний в поправках, які вніс Медвєдєв. Фактично держава, вирішивши розвантажити суди, надасть громадянам Росії податковий кредит на мільярди рублів.
Сукупний "податковий кредит", який отримають росіяни в разі реалізації ініціативи президента, складе 112 мільярдів рублів. На практиці схема не приведе до випадання бюджетних доходів, бо мова піде про суми в 2-3 мільярди рублів на рік.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас