У Дніпропетровську припинив існування річковий транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпропетровську припинив існування річковий транспорт

Казна та Політика
1314
У Дніпропетровську, фактично, зупинився водний транспорт. Зупинилися два останні річкові теплоходи, на яких жителі міста добиралися на свої присадибні ділянки. Причина - припинення фінансування, повідомляє "Німецька хвиля".
Начальник річкових пасажирських перевезень Дніпропетровського річкового вузла Юрій Ченколов розповів, що цього року на фінансування водного транспорту в бюджеті міста було закладено втричі менше засобів, ніж торік і вистачило їх лише на пальне на півтора місяці. За словами Ченколова, міська влада пообіцяла знайти додаткові кошти, проте конкретні терміни чиновники не називають. Крім того проблема водного транспорту стоїть дуже гостро не лише в Дніпропетровську: у сусідньому Запоріжжі, пасажирська навігація цього року не відкрилася взагалі.
За радянських часів із Дніпропетровська річкою можна було добратися в три десятки населених пунктів, у тому числі і до Києва. Міжміські рейси скоротили першими, потім зникли прогулочні катери заради яких до міста спеціально приїжджало чимало туристів. "Дачні" рейси, через те, що були найбільш затребуваними, протрималися найдовше, але тепер скоротили і їх.
В Дніпропетровському порту розповідають, що пасажирські перевезення завжди були дотаційними, збитки покривали завдяки вантажним перевезенням. Проте, зараз вантажний флот також не працює.
Проблема, говорять фахівці, у відсутності державної політики відносно розвитку цієї галузі. Тим часом, досвід інших країн, говорять працівники галузі, наочно демонструє, що саме водний транспорт є найрентабельнішим, крім того його розвиток напряму впливає на розвиток туризму, а також на ситуацію з довкіллям в мегаполісах.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас