В Путіна назбирався "вагомий портфель" спільних проектів з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Путіна назбирався "вагомий портфель" спільних проектів з Україною

Казна та Політика
139
Росія зацікавлена в утворенні з Україною інтегрованих структур в різних сферах економіки, зокрема в атомному машинобудуванні, заявив прем'єр РФ Володимир Путін.
"Ми готові використовувати можливості українських машинобудівних заводів для виконання контрактів з будівництва і модернізації АЕС як в наших країнах, так і на ринках третіх країн", - сказав прем'єр на засіданні президії уряду.
Він також заявив, що "в суднобудуванні Росія зацікавлена використовувати українські верфі не лише для ремонту, але і для спільного виробництва суден".
Прем'єр РФ повідомив також, що Росія і Україна домовляються про створення на базі російської Об'єднаної авіаційної корпорації і української корпорації "Антонов" спільного підприємства для просування літаків сімейства "Ан" на зовнішніх ринках. При цьому він підкреслив, що Росія і Україна "мають намір співробітничати не лише в традиційних галузях, але і шукати нові сфери для реалізації інноваційних проектів".
Наприклад, розповів прем'єр, сьогодні активно йде робота з формування єдиного навігаційно-часового простору України і Росії на базі російської системи ГЛОНАСС. Він нагадав, що відповідний договір вже підписаний.
Володимир Путін також відзначив, що буквально за декілька місяців Росія і Україна напрацювали вагомий портфель спільних проектів. "Перш за все, йдеться про галузі, де кооперація Росії і України принесе нашим країнам вагомі конкурентні переваги. Зокрема, це авіа- і суднобудування, енергетика, транспорт. У нас тут є і перевага, але і є велика кількість невирішених поки проблем", - відзначив Путін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас