НБУ закликає банки вжити заходів з мінімізації злочинності у сфері банківських інформаційних технологій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ закликає банки вжити заходів з мінімізації злочинності у сфері банківських інформаційних технологій

Казна та Політика
261
Національний банк закликає комерційні банки вжити заходів з мінімізації злочинності у сфері банківських інформаційних технологій.
Про це йдеться в листі НБУ №24-112/1356-11416 від 5 липня.
НБУ, зокрема, рекомендує банкам підсилити контроль за підбором і роботою персоналу, що має за функціональними обов'язками доступ до ключової інформації, а також забезпечити термінове звернення до правоохоронних органів у випадках встановлення несанкціонованого втручання в комп'ютерні мережі й інформаційні системи.
За даними Нацбанку, в 2009-2010 році Служба безпеки України зафіксувала стійку тенденцію щодо збільшення кількості випадків прояву комп'ютерної злочинності в банківській сфері.
Аналіз виявлених випадків свідчить про те, що переважно вони пов'язані з умисними протиправними діями співробітників банків, які мають доступ до інформаційних систем.
НБУ вимагає від банків неухильно дотримуватися вимог нормативно-правових актів у сфері захисту інформації, інформаційних систем і комп'ютерних мереж.
Як повідомляло агентство, станом на 1 червня в Україні було зареєстровано 195 банків, 18 з яких перебували в стані ліквідації (на 1 січня 2010 року - 197 і 14 банків відповідно).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас