Президент США пообіцяв 2 млрд дол. компаніям сектора сонячної енергетики для створення 5 тис. нових робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент США пообіцяв 2 млрд дол. компаніям сектора сонячної енергетики для створення 5 тис. нових робочих місць

Казна та Політика
216
Президент США Барак Обама заявив, що виділить урядовий кредит у розмірі 2 млрд дол. двом компаніям, що займаються виробленням сонячної енергії, для створення 5 тис. нових робочих місць. Зокрема, 1,45 млрд дол. будуть виділені що базується в штаті Колорадо компанії Abengoa Solar на будівництво сонячної електростанції Solona.
Ще 400 млн дол. отримає колорадський виробник сонячних батарей Abound Solar Manufacturing, передає РБК з посиланням на Reuters.
Як заявив Обама в своєму щотижневому радіозверненні до громадян США, відновлення економіки поки йде повільними темпами, тому необхідно сприяти їх підвищення. "Цей процес займе місяці, можливо, - роки, і вимагатиме від нас самих значних зусиль", - підкреслив він.
Передбачається, що кредит буде виділений в рамках прийнятої взимку антикризової програми. Нагадаємо, 17 лютого ц.р. Обама підписав закон про стимулювання американської економіки на загальну суму в 787 млрд дол., офіційно званий Актом про американське відновлення і реінвестування. Антикризова програма передбачає виділення 282 млрд дол. на зниження податків. Обама розраховує, що економічний план дозволить пожвавити економіку і створити або не втратити 3,5 млн робочих місць.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас