Польща завтра обере президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща завтра обере президента

Казна та Політика
213
У Польщі 4 липня 2010 р. пройде другий тур виборів, в якому будуть брати участь два фаворити першого туру - Броніслав Коморовський та Ярослав Качинський, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Сьогодні оголошено "день тиші" перед другим туром президентських виборів. Оголошено мораторій на будь-які форми агітації, проведення соціологічних опитувань, публікацію рейтингів кандидатів та обговорення їх програм,
Нагадаємо, в першому турі президентських виборів розрив між двома головними фаворитами - кандидатом від правлячої партії "Громадянська платформа", виконуючим обов'язки голови держави Б.Коморовським і лідером консервативної партії "Право і справедливість" Качиньським склав 5,08%.
Згідно з опублікованими Державної виборчою комісією Польщі даними, за Б. Коморовського проголосували 41,54% виборців, в той час як за Я. Качиньського - 36,46%.На третьому місці знаходиться лідер партії "Союз демократичних лівих сил" Гжегож Наперальскій з 13,68% голосів.
Явка в першому турі виборів склала 54,02%.
Нагадаємо, попередній Президент Польщі Лех Качинський загинув 10 квітня 2010 р. в авіакатастрофі під Смоленськом, в складі офіційної делегації Польщі, що прямувала на участь у заходах, присвячених жертвам Катині - розстріляним польським офіцерам військами НКВС під час Другої світової війни. На борту літака були 96 осіб, 88 з яких були у складі офіційної делегації. Всі вони загинули.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас