США, Підсумки торгів: Тиждень завершився з великими втратами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США, Підсумки торгів: Тиждень завершився з великими втратами

Фондовий ринок
404
Торги в США в п'ятницю 2 липня завершилися зниженням фондових індексів. Гравці довго аналізували суперечливі економічні дані, що призвело до волатильності під час торгів. За тиждень індекси понесли великі втрати.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average упав на 46,05 пункту, або на 0,47%, до 9686 пунктів. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зниженням на 4,79 пункти, або на 0,47%, на позначці 1023 пунктів. “Високотехнологічний” Nasdaq Composite закрився зниженням на 9,57 пункту, або на 0,46% на позначці 2092 пунктів.
За минулий тиждень індекс Dow Jones Industrial Average знизився на 4,5%, індекс широкого ринку S&P 500 упав на 5%, а високотехнологічни+й Nasdaq Composite обвалився на 5,9%.
Економічні дані зі США виявилися суперечливими, а в очікуваному ринками звіті про зайнятість було багато негативу.
Число робочих місць поза сільським господарством США в червні знизилося на 125 тис., у той час як аналітики вважали, що зниження складе 110 тис. Рівень безробіття знизився до 9,5% - інвестори вважають це позитивним фактором.
З іншого боку, у США обсяг промислових замовлень у травні цього року знизився на 1,4% у порівнянні із квітнем. Про це говориться в розповсюдженому вчора повідомленні Міністерство торгівлі США. За прогнозом аналітиків, зниження цього показника не повинне було перевищити 0,5%.
За винятком замовлень на транспортні засоби, виробничі замовлення в травні знизилися щодо квітневого показника на 0,6%.
Рівень безробіття в країнах зони євро в травні 2010р. не змінився й склав 10%. Про це говориться в опублікованій вчора доповіді європейського статистичного агентства Eurostat. Аналітики прогнозували, що цей показник складе 10,1%.
Деякі німецькі банки скористалися своїм законним правом не публікувати конфіденційну інформацію, що намалювала б чітку картину про розмір їх капіталу і про те, чи не представляють вони загрози для фінансової системи в цілому. Це право ревно оберігається законодавством Німеччини і законом про європейські банки та дозволяє банкам порушити всі плани європейського уряду.
Зараз, коли інвестори усе більше й більше переживають за здоров'я банків країн європейського блоку, подібний опір з боку банків, може спричинити негативну реакцію. Попередній раунд стрес-тестів 22 найбільших європейських банків, результати яких були оприлюднені в жовтні, зіштовхнувся із хвилею критики, оскільки звіт не розкривав ні назв банків, ні інформації про проблеми, ні інших подробиць у кожній країні.
У четвер в інтерв'ю газеті Borsen-Zeitung глава Асоціації державних банків Христина Бранд, яка представляє інтереси федеральних земельних банків, заявила, що "кісток у шафі більше не залишилося", і, що цього року відновлення економіки Німеччини - багато економістів підвищили прогноз росту до 2% - дозволить вирішити більшість циклічних проблем, пов'язаних з поганими боргами, з якими зіштовхуються банки
Однак інвесторів більше хвилюють збитки, зв'язані не з німецькими, а із грецькими, іспанськими та португальськими активами. За даними Банку міжнародних розрахунків, тільки в одній Греції зосереджено 40 млрд дол потенційних збитків німецьких банків.
Багато хто побоюються, що якщо Греції змушена буде реструктуризувати борг, банки втратять мільярди євро. Такі збитки з'їдять їх капітали й істотно скоротять можливості кредитування реального сектора як в середині країни, так і за кордоном.
Google Inc веде переговори про придбання ITA Software, одного з найбільших у США розроблювачів програмного забезпечення веб-сервісів підбору оптимальних тарифів для сайтів туристичних фірм та авіакомпаній. Вартість передбачуваної угоди оцінюється в $700 млн. За очікуваннями інтернет-гіганта, сервіси ITA дозволять удосконалити як сам розвідувач Google, так і його систему онлайнової контекстної реклами.
Можливий перехід ITA Software у руки Google сильно стривожив основних гравців туріндустрії США. Послугами ITA Software користуються авіакомпанії American Airlines та Continental Airlines, а також популярні серед мандрівників сайти, у тому числі Hotwire, Kayak, Orbitz and Bing від Microsoft. Для того, щоб IT-компанія не потрапила в руки Google, Kayak й Orbitz навіть виступили із пропозицією про спільне придбання ITA Software. Однак, Google має ексклюзивне право на переговори з ITA Software, повідомляє джерело, добре знайомий з питанням.
Акції Google подешевіли на 0,6%.
Колишній голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Алан Грінспен заявив, що нещодавнє падіння фондового ринку є типовим для фази відновлення, а також пов'язано більшою мірою з факторами міжнародної нестабільності, ніж проблемами в самих Сполучених Штатах.
"Те, що ми бачимо зараз на фінансових ринках, зовсім звичайне явище. Наскільки я можу судити, воно є типовим для тієї паузи,яка сьогодні відбувається під час відновлення економіки", - сказав Грінспен в інтерв'ю CNBC . Звичайно ми говоримо, що картина на фондовому ринку обумовлена економічними подіями, але я впевнений, що зворотного зв'язку набагато більше. Зараз ще не почалося нормального відновлення економіки. Ми тільки що вийшли, як мені здається, із самої надзвичайної й небезпечної світової фінансової кризи, якої світ ще раніше не бачив".
"Але нещодавнє зниження було скоріше міжнародним, ніж внутрішнім американським спадом", - сказав він, додавши, що "причина криється в проблемі внутрішньої нестабільності європейської системи".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас