Рада звільнила Семиноженка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада звільнила Семиноженка

Казна та Політика
1710
Верховна Рада України звільнила Володимира Семиноженка з посади віце-прем'єр-міністра України. За відповідне рішення проголосували 378 депутатів з 431 зареєстрованого в залі.
Як говориться в пояснювальній записці до проекту постанови, внесеного на розгляд ВР депутатом від Блоку Юлії Тимошенко Ольгою Боднар, призначення Семиноженка відбулося з порушенням регламенту парламенту, без обговорення в комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.
В той же час, головуючий на засіданні перший віце-спікер Адам Мартинюк відмовився ставити на голосування проекти постанов про звільнення з займаних посад міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова та міністра освіти та науки Дмитра Табачника, мотивуючи це тим, що питання про звільнення міністрів не може ставитися на голосування двічі під час однієї сесії ВР.
Відзначимо, народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко повідомив журналістам, що Семиноженко був звільнений з поста віце-прем'єр-міністр через неефективну роботу на своїй посаді.
Колесніченко підкреслив, що за декілька місяців перебування на цій посаді Семиноженко показав себе як неефективний менеджер, тому сьогодні "відбулася політика очищення уряду від неефективного менеджера". За словами нардепа, Семиноженко не зміг впоратися з низкою завдань, які, зокрема, стосувалися роботи Інституту національної пам'яті, дублювання фільмів та ін.
"Я думаю, що новий віце-прем'єр-міністр працюватиме в рамках своїх зобов'язань і в рамках програми Віктора Януковича", - сказав Колесніченко. Водночас він не уточнив, хто може стати новим віце-прем'єром. За словами нардепа, коаліція найближчим часом визначиться з новою кандидатурою, яка стане відома вже наступного тижня.
Нагадаємо, Семиноженко був призначений на посаду віце-прем'єра 11 березня ц.р., коли ВР України прийняла постанову "Про формування складу Кабінету міністрів України". За відповідне рішення проголосували 240 депутатів з 353 зареєстрованих у залі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас