Фондовий ринок продовжує втрачати позиції - індекс УБ знизився на 2,35% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок продовжує втрачати позиції - індекс УБ знизився на 2,35%

Фондовий ринок
168
Під час торговельної сесії європейська валюта повернулася вище за відмітку 1,24 проти долара США, що без врахування подій 21 червня є кращим показником з 24 травня. Низький попит європейських банків на тримісячну ліквідність від ЄЦБ під час вчорашнього аукціону, а також надання шестиденній ліквідності в об'ємах близьких до чекань ринку, все це остаточно розвіяло песимістичні настрої, пов'язані з вилученням річними кредитами ЄЦБ на суму 442 млрд. євро.
Вчорашня новина про те, що рейтингове агентство Moody’s помістило кредитний рейтинг Іспанії на перегляд, попередивши про вірогідне зниження рейтингу, не мало впливу на динаміку боргових ринків через те, що агентства Standard & Poor's і Fitch вже знизили суверенний рейтинг Іспанії двома і місяцем раніше відповідно. Навпаки, боргові ринки отримали поштовх оптимізму за рахунок успішного розміщення іспанських боргових зобов'язань на суму в 3,5 млрд. євро.
"Однак, як ми неодноразово відзначали, зростання європейської валюти в коротких періодах не формує позитивного сигналу для ринку акцій і сировинних товарів. Річ у тому, що динаміка європейської валюти відображає занепокоєння інвесторів в рамках європейської боргової кризи, тоді як зараз ключовий ризик для ринку акцій лежить в переоцінці перспектив зростання економіки Сполучених Штатів і уповільненні економіки Китаю для сировинних товарів", - розповідає старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільяшенко.
В першій половині сьогоднішньої торговельної сесії ф'ючерси на індекс S&P 500 відігравали нічне зниження, пов'язане з публікацією даних про зниження оптимізму у виробничому секторі КНР, хоча основним європейським індексам і не удавалося повернутися вище за рівень попереднього закриття. Проте, як і передбачалося, зниження ISM Manufacturing PMI (індекс оптимізму у виробничій сфері США) опубліковане о 17 годині за київським часом перевершило очікування учасників ринку, що активізувало продаж на ринках ризикових активів.
При цьому сировинні товари знижуються випереджаючими темпами. Чи варто дивуватися, але публікація значення попереднього індексу продажів житлових будинків в Сполучених Штатах знову "здивувала" учасників ринку, відобразивши зниження на 30% при чеканнях зниження на 7,4%.
В четвер, 1 липня, зниження українського фондового ринку продовжилося. За словами трейдера інтернет-брокера iTrader Олега Щьокіна, відкриття проходило з гепом вниз, після чого торги проходили нижче за нульову відмітку. За результатами торгів значення індексу УБ склало 1840,00 базисних пунктів, втративши, таким чином, 2,35% відносно рівня закриття попереднього торговельного дня.
Обсяг торгів за день зменшився до 68,7 млн. гривень, з яких 14,6 млн. гривень обіг в секції термінового ринку. На закритті торговельної сесії практично всі ліквідні папери виявилися в червоній зоні. Приріст показали акції DNEN, LTPL і MZVM, які за день подорожчали на 1,36%, 0,46% і 4,53%. Папери банківського сектора показали динаміку гіршу за ринок, так BAVL і USCB, просіли на 4% і 4,57% відповідно. За обсягом торгів і кількістю укладених операцій лідирують UNAF і USCB, з результатом 10,4 млн. гривень і 6,7 млн. гривень, і з 262 і 272 операціями відповідно.
"Якщо провідним північноамериканським індексам не вдасться відіграти істотну частину втрат в другій половині сьогоднішньої торговельної сесії, Індекс УБ чекає тестування рівня 1800 на відкритті торгів в п'ятницю. При цьому вірогідна стабілізація в середині завтрашньої торговельної сесії буде порушена імовірно слабким звітом про кондиції на ринку праці Сполучених Штатів публікація якого запланована на 15:30 за київським часом", - вважає експерт iTrader.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас