Євросоюз зменшив грошові бонуси для банкірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз зменшив грошові бонуси для банкірів

258
Європарламент ухвалив закон, за яким всі бонуси для банкірів і трейдерів з початку наступного року будуть зменшені, повідомляє AFP. Згідно із законом, з 1 січня банкіри зможуть отримувати готівкою не більше 40 відсотків від загальної суми своїх премій.
Решта 60 відсотків виплачуватиметься цінними паперами з можливістю пізнішого продажу. Таким чином, оплата праці співробітників фінансових компаній безпосередньо буде пов'язана з показниками їх організацій протягом довгого часу.
Як заявила один з ініціаторів законопроекту Арлін Маккарті, нові суворі правила повинні змінити бонусну культуру і знищити стимул-реакції до зайвого ризику. Вона додала, що банкіри, не дивлячись на кризу, не змогли провести розумні самообмеження, і їх довелося примушувати до цього за допомогою законодавства. За її словами, народ хоче, аби банки зробили пріоритетом стабільність і кредитування, а не зарплати і премії власного керівництва і трейдерів.
Таким чином, ЄС ухвалив набагато жорсткіші закони проти банківських бонусів в порівнянні з США, де премії були обмежені лише для банків, які отримують підтримку від держави.
Високі зарплати банкірів і трейдерів, які не перешкоджали узяттю дуже великих ризиків, називали серед головних причин світової фінансової кризи 2008-2009 років. Останнім часом низка країн, зокрема, Великобританія, ввели податки на банківські бонуси.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас