Кінах: У проекті Податкового кодексу не передбачені методи прискореної амортизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: У проекті Податкового кодексу не передбачені методи прискореної амортизації

Казна та Політика
185
В проекті Податкового кодексу України практично не передбачені методи прискореної амортизації. Про це заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.
"Практично нічого не сказано про методи прискореної амортизації, а фізична та моральна зношеність основних фондів зашкалює за 60-70%. Абсолютно немає стимул-реакцій щодо реінвестицій підприємствами частини прибутку в свій розвиток. У цьому сенсі частина прибутку не оподатковується", - сказав він.
Також А.Кінах зазначив, що є проблеми з питанням податкового векселя: "Ну не може інвестор йти до України, коли у нього у момент розмитнення вимагають сплатити 20% від вартості устаткування, яке почне працювати через півтора-два роки". На його думку, у зв'язку з цим заблокована велика кількість серйозних інвестиційних інноваційних проектів.
Крім того, зазначив А.Кінах, сьогодні не можна оподатковувати доходи від депозитів. "Нас дуже хвилює питання оподаткування доходів громадян від депозитів. Нам, навпаки, необхідно відновлювати довіру до банківської системи", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас