Британська економіка може виявитись у стані повторної рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська економіка може виявитись у стані повторної рецесії

298
Економіка Великобританії знаходиться у стадії помірного відновлення, але все ще може впасти назад в рецесію, заявив один із керівників Банку Англії Адам Позен, підкресливши, що він зараз не виступає на користь посилення грошово-кредитної політики.
У своїй промові в Лондоні Позен зазначив, що, на його думку, економіка країни виявилася в пастці між двома можливими результатами - перший, який підхтовшується економією бюджетних коштів в Європі, негативно позначиться на зростанні ВВП, а інший грунтується на відновленні решти частини світу.
"Якщо у нас все йтиме успішно, наша нинішня грошово-кредитна політика, у поєднанні з природною тенденцією економіки Великобританії до відновлення і стійким зростанням за межами Європи, призведе до хороших результатів", - сказав він.
Позен зазначив, що інфляція в країні буде вищою , ніж планувалося, не дивлячись на тиск дефляції і заявив, що не можна так просто до неї підходити, ставлячи в один ряд з іншими макроекономічними чинниками.
"Ми проте не повинні посилювати нашу політику, не дивлячись на зростання цін, оскільки прогноз все ще говорить про її швидке зниження і відновлення економіки виглядає нестійким", - зазначив Позен.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас