ПАР збереже за чорношкірими інвесторами 26% акцій гірничодобувних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПАР збереже за чорношкірими інвесторами 26% акцій гірничодобувних компаній

115
ПАР дотримуватиметься встановленої раніше мети щоб чорношкірим інвесторам належало не менше 26% акцій гірничодобувних компаній країни.
"Мета в 26% була підтверджена", - заявила міністр видобутку Сьюзен Шабангу в Преторії, де уряд, представники галузі і профспілок підписали нову стратегію розвитку гірничодобувної промисловості ПАР.
За законом 2004 року, компанії повинні були продати 15% південноафриканських активів чорношкірим інвесторам до кінця 2009 року і довести цей показник до 26% - до кінця 2014 року в цілях компенсації за збиток, завданий чорношкірому населенню від апартеїду, що завершився в 1994 році.
Хоча торік не всі компанії виконали свої зобов'язання з продажу часток, що стало розчаруванням, у них є другий шанс зробити це, цитує виступ С.Шабангу агентство Bloomberg.
ПАР є світовим лідером з видобутку дорогоцінних металів, в країні працюють три з шести найбільших в світі виробників золота (AngloGold Ashanti, Gold Fields і Harmony) і провідні виробники платини (Anglo Platinum і Impala Platinum). ПАР займає перше місце серед країн, що виробляють платину, і четверте - золото. Крім того, країна входить до п'ятірки провідних світових експортерів вугілля.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас