Міноборони Південної Кореї має намір різко збільшити витрати в 2011 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони Південної Кореї має намір різко збільшити витрати в 2011 р

Казна та Політика
120
Міністерство оборони Південної Кореї має намір різко збільшити витрати в 2011 р. За оцінками чиновників, відомству буде потрібно приблизно 31,6 трлн південнокорейських вон (25,8 млрд дол.), які будуть направлені на розробку нових озброєнь, поліпшення технічного забезпечення армії і побуту військових, передає Associated Press з посиланням на представника міністерства, який вважав за краще залишитися неназваним.
Таким чином, бюджет міністерства наступного року може вирости на 6,9%. У поточному році відомство планує витратити 29,5 трлн вон (24,4 млрд дол.), що, у свою чергу, на 3,6% більше, ніж роком раніше.
Джерело не повідомило, які саме нові озброєння розроблятиме Республіка Корея, оскільки ці плани ще не отримали схвалення міністра оборони країни і національного Міністерства стратегії і фінансів. Проте чиновник визнав, що рішення про збільшення витрат стало реакцією на інцидент із затопленням південнокорейського корвета Cheonan, який підсилив напруженість між Південною Кореєю і КНДР.
Також повідомляється, що бюджет національного оборонного відомства може вирости на більш значну суму, якщо главою Комітету начальників штабів стане генерал Хань Мін Ку, який заявив сьогодні, що наполягатиме на 7% надбавці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас