США зупинили 25% видобутку нафти і 9% - газу в Мексиканській затоці через ураган — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США зупинили 25% видобутку нафти і 9% - газу в Мексиканській затоці через ураган

Енергетика
200
Близько 25% нафтовидобувних і 9% газодобувних потужностей в Мексиканській затоці тимчасово виведено з експлуатації через перший червневий ураган в Атлантиці з 1995 року.
Швидкість тропічного шторму "Алекс" (Alex) першої категорії інтенсивності, або рівня урагану, рано вранці в середу досягла 75 миль (120 км) на годину. Ураган рухається до кордону Мексики і США зі швидкістю 9 миль в годину, повідомляє Національний центр спостереження за ураганами США.
Поки що "Алекс" залишається досить далеко від місця проведення робіт з ліквідації розливу нафти в Мексиканській затоці, проте влада США вже почала підготовчі заходи.
У зв'язку з попередженням про можливість посилення вітру в зоні розливу до 100 км/год американський адмірал Тед Аллен, який координує роботи з ліквідації плями, повідомив про відстрочення направлення в район екологічного лиха третього судна з апаратурою для збору нафти.
Раніше адмірал також попереджав, що в разі, якщо сила вітру в цьому районі перейде через позначку 70 км/год, то навіть ті судна, які зараз зайняті на усуненні катастрофи, будуть змушені відійти в безпечніші місця.
За словами старшого віце-президента BP Кента Уеллса, ВР відкладає до наступного тижня роботи зі збільшення потужностей для збору нафти в Мексиканській затоці на 20-25 тис. барелів на добу через сильний вітер і хвилі заввишки до 3,5 метра, що очікуються у зв'язку з наближенням урагану.
В даний час щодоби в районі розливу збирають близько 25 тис. барелів, тоді як за цей же час з аварійної нафтової свердловини витікає по 30-60 тис. барелів нафти.
За даними Національного центру США по ураганах, шторм першої категорії виник поблизу території країни в червні вперше з 1995 року, хоча сезон штормів в Атлантиці зазвичай триває з 1 червня по 30 листопада. Прогнозується, що він досягне суші до вечора 30 червня. У зв'язку з ураганом на побережжі американського штату Техас і в муніципалітеті Ла-Крус в Мексиці оголошено штормове попередження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас