Азаров 28 червня ц.р. обговорить з Путіним питання розвитку Севастополя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров 28 червня ц.р. обговорить з Путіним питання розвитку Севастополя

Казна та Політика
266
В понеділок, 28 червня, прем'єр-міністр України Микола Азаров здійснить робочий візит до Росії, під час якого він зустрінеться з главою уряду Російської Федерації (РФ) Володимиром Путіним. Серед інших питань порядку денного обговорюватиметься питання розвитку Севастополя, повідомляє прес-служба уряду.
Відзначимо, сьогодні Азаров з робочою поїздкою знаходиться в Севастополі. Прем'єр-міністр за участю глави Севастопольської міської державної адміністрації Валерія Саратова провів нараду, присвячену питанням розвитку міста. Учасники зустрічі обговорили проблеми Севастополя, які вимагають невідкладного рішення, і перспективи реалізації в місті ряду інфраструктурних і інвестиційних проектів. Також розглядалися питання базування в Севастополі Чорноморського флоту РФ.
На думку Саратова, уряд РФ повинен збільшити в 2011 році суму, що виділяється на соціально-економічний розвиток Севастополя, в чотири рази - до 152 млн грн. "Якщо цього року сума, що виділяється урядом Росії на соціально-економічний розвиток Севастополя, рівна 38 млн грн, то наступного року ми вважаємо, що вона повинна бути збільшена в чотири рази", - заявив Саратов.
За його словами, сьогодні близько 15% жителів Севастополя (52 тис. людей) безпосередньо представляють російський флот - це в чотири рази більше, ніж було закріплено в угоді, укладеній в 1997 році.
"Тому треба ставити питання про те, щоб Росія швидше прийняла участь в розвитку Севастополя", - сказав Саратов.
"Ми дали конкретний механізм підвищення участі Росії в житті Севастополя, тому що після підписання угоди про продовження базування флоту з вуст російського керівництва прозвучала пропозиція про необхідність участі в розвитку Севастополя", - уклав голова СМДА.
Нагадаємо, згідно зі статтею 14 угоди між Україною і РФ про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України, підписаної двома сторонами в 1997 році, "участь РФ в соціально-економічному розвитку м. Севастополя і інших населених пунктів, в яких дислокуються військові формування ЧФ РФ на території України, здійснюється на підставі окремої угоди".
Варто також відзначити, що 21 квітня ц.р. в Харкові Президент України Віктор Янукович і Президент РФ Дмитро Медведєв підписали угоду про питання перебування ЧФ РФ в Україні. Згідно з угодою, з 28 травня 2017 р. продовжується на 25 років дія угоди між Україною і РФ про статус і умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України, угоди між Україною і РФ про параметри ділення Чорноморського флоту і угоди між урядом України і урядом РФ про взаємні розрахунки, пов'язані з діленням Чорноморського флоту і перебуванням Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 р. з автоматичним продовженням на наступні п'ятирічні періоди, якщо жодна з сторін не проінформує письмово іншу сторону про припинення їх дії не пізніше, ніж за один рік до завершення терміну дії.
Стоит также отметить, что 21 апреля с.г. в Харькове Президент Украины Виктор Янукович и Президент РФ Дмитрий Медведев подписали соглашение о вопросах пребывания ЧФ РФ в Украине .Согласно договору, с 28 мая 2017 г. продлевается на 25 лет действие соглашения между Украиной и РФ о статусе и условиях пребывания Черноморского флота России на территории Украины, соглашения между Украиной и РФ о параметрах деления Черноморского флота и соглашения между правительством Украины и правительством РФ о взаимных расчетах, связанных с делением Черноморского флота и пребыванием Черноморского флота РФ на территории Украины от 28 мая 1997 г. с автоматическим продлением на следующие пятилетние периоды, если ни одна из сторон не проинформирует в письменном виде другую сторону о прекращении их действия не позднее, чем за один год до завершения срока действия.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас