Американські законодавці завершили роботу над проектом фінансової реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські законодавці завершили роботу над проектом фінансової реформи

Казна та Політика
254
Американські законодавці завершили роботу над історичним документом, яким переглядається система фінансового регулювання, коли над Капітолійським пагорбом вже почала світати, виконавши доручення президента Барака Обами закінчити підготовку даного плану до п'ятниці - дня, коли в Канаді почнеться зустріч лідерів країн G20.
В результаті воістину марафонської, що тривала понад 21 годину сесії комісії, яка складається з представників обох палат Конгресу, законодавці виробили нарешті проект нових правил для фінансових організацій з Уолл-стріт, які покликані знизити прибутки в галузі і встановити жорсткий нагляд і суворіші обмеження на діяльність компаній. Документ має бути схвалений Сенатом і Палатою представників, перш ніж Барак Обама зможе підписати його.
Перегляд правил був зроблений з метою запобігання новій кризі, що вирувала в 2007-09 рр. Фінансовим інститутам доведеться заплатити $19 млрд. для того, щоб покрити викликані нею витрати.
Лише на 5.30 ранку за місцевим часом конгресменам удалося дійти до спільного знаменника з приводу найгостріших питань фінансового регулювання. Так, було відхилено пропозицію демократа Бланш Лінкольн (Blanche Lincoln) про те, щоб банки виділили в окремий бізнес торгівлю свопами. Компромісом стало рішення дозволити кредитним організаціям займатися торгівлею валютою, процентними свопами і свопами на золото і срібло, відібравши у них можливість виробляти операції з похідними інструментами інших сировинних ринків.
Конгресмени погодилися залишити за банками право інвестувати кошти в хедж-фонди, проте вирішили обмежити розмір вкладень трьома відсотками від капіталу кредитних організацій.
Крім того, було прийнято рішення про те, що капітальні вимоги для банків будуть підвищені. Протягом п'яти років кредитні організації повинні будуть вивести зі свого основного капіталу найбільш ризиковані папери.
Витрати американських банків і хедж-фондів, пов'язані з реалізацією фінансової реформи, складуть приблизно $19 млрд. Сума була визначена виходячи з розміру можливих збитків бюджету у зв'язку з наданням допомоги банкам в розпал кризи.
Основною статтею витрат для банків і хедж-фондів у рамках планованої реформи стане податок на великі фінансові установи (на банки з активами понад $50 млрд. і фонди, під управлінням яких перебуває понад $100 млрд.), розмір якого поки не відомий.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас