Медведьку готують заміну через зрив дискредитації Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведьку готують заміну через зрив дискредитації Тимошенко

Казна та Політика
5670
Влада не має наміру залишати генерального прокурора Олександра Медведько на другий термін і вже підготувала йому заміну.
Про це повідомляє щотижневик "Коментарі:", посилаючись на джерело в Генеральній прокуратурі України.
Як пише видання, через чотири місяці закінчується генпрокурорський термін Медведько, і ні в Адміністрації президента, ні у фракції Партії регіонів не мають наміру висувати його на другий термін через недостатню надійність. Особливої недовіри своїх земляків Медведько викликав тим, що не забезпечив гідний компромат на повну дискредитацію в очах громадськості лідера БЮТ Юлії Тимошенко, відзначає газета.
За словами джерела щотижневика "Коментарі:", серед тих, хто може замінити Медведько, найбільш важливими для Банкової виглядають ідеальні виконавці Віктор Пшонка і Юрій Ударцов.
Як відомо, Пшонка нещодавно був призначений першим заступником, а Ударцов - заступником генерального прокурора України.
При цьому, відзначають "Коментарі:", Ударцов буде "запасним аеродромом" у випадку, якщо щодо Пшонки виникнуть будь-які "шорсткості". Хоча "шорсткості", на думку видання, можуть виникнути щодо обох претендентів. Наприклад, в 2001 році Пшонка і Ударцов виявилися безпосередніми фігурантами справи, пов'язаного з убивством журналіста зі Слов'янська Ігоря Александрова. За три роки до його смерті прокурор Слов'янська Ударцов ініціював проти журналіста порушення кримінальної справи за наклеп на бізнесмена і кандидата в народні депутати Олександра Лещинського. Тоді суд заборонив Александрову п'ять років займатися професійною діяльністю. Напередодні вбивства журналіст звертався до прокурора Донецької області Пшонки щодо факту численних загроз своєму життя, але той не відреагував, пише видання.
В той же час, як відзначають "Коментарі:", джерело в Генпрокуратурі не виключає, що в нинішніх обставинах Медведько буде змушений подати у відставку ще задовго до офіційного закінчення своїх повноважень. На це вказує скандал, пов'язаний з журналістським розслідуванням щодо прокурора Львівської області Олексія Баганця. Джерело стверджує, що це "банальний злив недостовірної інформації в ЗМІ". За його словами, не могло звичайне видання власними силами проводити стеження за Баганцом і його водієм практично одночасно і у Києві, і у Львові й самостійно роздобути копії рахунків з точними цифрами всіх видатків з відряджень прокурора області. Подібне під силу тільки спецслужбам, резюмують "Коментарі:".
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас