Експерт: Масового відтоку депозитів із банків України не буде, але і притоку очікувати не доводиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Масового відтоку депозитів із банків України не буде, але і притоку очікувати не доводиться

Кредит&Депозит
441
Масового відтоку депозитів з банків України не буде, але і притоку очікувати не доводиться. Таку думку РБК-Україна висловив економіст, старший аналітик міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
Таку заяву експерт зробив, коментуючи слова віце-прем'єр-міністра України Сергія Тігіпка про те, що влада відстоюватиме введення податку на процентні доходи за депозитами.
За словами експерта, якщо на сьогодні процентна ставка становить 20%, то після запровадження 5% податку на доходи з депозитів, банкам доведеться зменшити ставку на 1% - до 19%.
"У зв'язку з тим, що з початку поточного року процентні ставки з депозитів і так знизилися на 3 процентних пункти, то очікувати на притік депозитів після введення такого податку не варто. У будь-якому разі, кількість депозитів буде меншою, ніж, якби така ставка податку не запроваджувалася", - сказав він.
Нагадаємо, сьогодні віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що відстоюватиме введення податку на процентні доходи з депозитів у розмірі 5%. Така норма прописана в проекті Податкового кодексу, поданого урядом, і прийнятого Верховною Радою в першому читанні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас