У Києві чиновники на безробітних "наварили" 30 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві чиновники на безробітних "наварили" 30 мільйонів

Казна та Політика
1483
В Києві співробітники Служби безпеки України розкрили злочинний механізм розкрадання бюджетних коштів посадовими особами Київського міського центру зайнятості.
Як повідомили УНІАН в прес-секторі Управління СБ України в м. Києві, зловживаючи службовим становищем, протягом 2006-2009 років зловмисники заволоділи 30 мільйонами гривень.
В рамках реалізації бюджетної програми на випадок безробіття посадові особи отримали державні кошти від Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування. Виділені 35 мільйонів 631 тисяча 765 гривень центр зайнятості мав використовувати на інформаційні і консультативні послуги.
Щоб привласнити гроші, службовці держустанови уклали договори з комерційними структурами Києва, які надавали послуги з фотографування і розміщення соціальної реклами на радіостанціях, в друкованих ЗМІ і на телебаченні, в кінотеатрах, рухомому складі транспорту столиці тощо. На підставі актів виконаних робіт з 2006 по 2009 рік з бюджету центру зайнятості посадові особи списали на рахунки комерційних структур понад 30 мільйонів гривень. Хоча, згідно з чинним законодавством, соціальна реклама поширюється безкоштовно.
Проведеною Службою безпеці України перевіркою встановлено, що інформаційно-рекламні послуги, які мали надати комерційні структури, не виконані. Крім того, засоби масової інформації подавали рекламний матеріал в менших обсягах, ніж вказано в звітній документації, а деякі ЗМІ взагалі не розміщували соціальної реклами Київського міського центру зайнятості.
Слідчими Управління СБУ в м. Києві порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас