Клюєв: Україна буде приватизувати обленерго і теплову генерацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Україна буде приватизувати обленерго і теплову генерацію

Енергетика
442
Кабінет міністрів України в даний час готує нормативну базу для проведення приватизації теплових енергогенеруючих компаній і обласних енергозабезпечуючих компаній (обленерго), повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв на прес-конференції за участю прем'єр-міністра за підсумками перших 100 днів роботи уряду.
"Звичайно, приватизація триватиме. Нашу думку, як представника Кабінету міністрів, приватизація обленерго і теплових енергостанцій здійснюватиметься. "Укренерго" (лінії електропередач) - перебуватиме в держвласності", - сказав він.
Клюєв відзначив, що Фонд держмайна (ФДМ) вже підготував програму приватизації енергооб'єктів. За його словами, одночасно приводяться у відповідність з приватизаційними планами рішення Ради національної безпеки і оборони, укази президента, оскільки попередня влада приймала багато суперечливих документів із цього приводу.
Перший віце-прем'єр також прогнозує високу конкуренцію при приватизації енергогенерації. Він вважає, що окрім ефективно працюючої приватної української енергокомпанії ДТЕК на покупку можуть претендувати і інші вітчизняні компанії. "Вони доки менші, але потенціал зростання в кожної компанії є", - додав Клюєв.
В даний час в Україні чотири з п'яти енергогенеруючих компаній контролюються державою, а одна - "Східенерго" входить до складу найбільшого приватного вертикально інтегрованого енергохолдингу країни ДТЕК, підконтрольного СКМ Рината Ахметова.
Глава ФДМ Олександр Рябченко на минулому тижні повідомив, що Україна планує в четвертому кварталі 2010 року почати приватизацію теплової енергогенерації, спочатку виставивши на продаж ВАТ "Дніпроенерго" або "Західенерго".
ДТЕК є найбільшим міноритарним акціонером "Дніпроенерго" і "Західенерго": йому належить, відповідно, 47,55% і 11,36% акцій, тоді як Національній акціонерній компанії (НАК) "Енергетична компанія України" - 50%+1 акція і 70,1034%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас