Голова ЄЦБ: Частина відповідальності за кризу несуть Німеччина і Франція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ: Частина відповідальності за кризу несуть Німеччина і Франція

Казна та Політика
297
Частину відповідальності за фінансову кризу в деяких країнах єврозони несуть Німеччина і Франція. Про це заявив в неділю, 20 червня, глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше газеті Welt am Sonntag. Витоки нинішньої гострої кризи у сфері державних фінансів виникли шість років тому, коли Німеччина і Франція порушили положення пакту стабільності, вважає Тріше.
На його думку, уряди в Берліні і Парижі протягом декількох місяців і навіть років діяли украй безвідповідально. Німецькій громадськості слід було б так бурхливо реагувати на порушення європейського пакту стабільності не зараз, а ще в 2004 році", - зазначив Тріше.
Голова ЄЦБ піддав різкій критиці провідні банки, зазначає агентство AFP. "Вони б просто зникли, якби ми не врятували їх, і про це не слід забувати", - сказав Тріше.
На його думку, не може не викликати подиву той факт, що провідні менеджери продовжують діяти так само, як і до банкрутства банку Lehman восени 2008 років. Вони як і раніше отримують крупні премії і бонуси і прагнуть за будь-яку ціну добитися прибутку в найкоротші терміни, що не має жодного відношення до реальної економіки. "Це несумісно із засадничими демократичними цінностями", що існують в наших країнах, - підкреслив Тріше.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас