АМКУ зобов'язав низку сільських, міських та районних рад припинити антиконкурентні дії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов'язав низку сільських, міських та районних рад припинити антиконкурентні дії

Казна та Політика
202
Кіровоградське обласне відділення Антимонопольного комітету України зобов'язало Великоандрусівську сільську раду Світловодського району, Мартоноську сільську раду Новомиргородського району та Свердловську сільську раду Бобринецького району Кіровоградської області припинити антиконкурентні дії.
Про це повідомляє прес-служба АМКУ. Як встановило відділення, сільські ради затвердили економічно необґрунтовані тарифи на послуги з водопостачання. Оскільки це призводить до ущемлення прав споживачів, відділення зобов'язало сільські ради привести свою діяльність у відповідність до вимог антиконкурентного законодавства.
Тернопільське обласне відділення АМКУ зобов'язало виконавчий комітет Тернопільської міської ради припинити антиконкурентні дії. Як показало розслідування, виконком затвердив необґрунтовані тарифи на паркування транспортних засобів, чим створив умови до зловживання монопольним становищем з боку КП "Міськавтотранс". Оскільки це призводить до негативних наслідків для споживачів, відділення зобов'язало виконком привести свою діяльність у відповідність до вимог антиконкурентного законодавства.
Тернопільське обласне відділення АМКУ також зобов'язало Бережанську міську раду припинити антиконкурентні дії. Як показало розслідування, міськрада затвердила необґрунтовану вартість послуги з копання могил. Оскільки це призводить до ущемлення прав споживачів, відділення зобов'язало міськраду привести свою діяльність у відповідність до вимог антиконкурентного законодавства.
Харківське обласне відділення АМКУ зобов'язало виконавчий комітет Сіннянської сільської ради, Шарівську селищну раду, Хрущово-Микитівську, Сазоно-Баланівську та Кленівську сільські ради Богодухівського району Харківської області припинити антиконкурентні дії. Як встановило відділення, виконком та ради затвердили необґрунтовані тарифи на послуги з централізованого водопостачання. Оскільки це призводить до негативних наслідків для споживачів, відділення зобов'язало порушників привести свою діяльність у відповідність до вимог антиконкурентного законодавства.
Чернівецьке обласне відділення АМКУ зобов'язало Хотинську міську раду припинити антиконкурентні дії. Як встановило відділення, міськрада затвердила необґрунтовані тарифи на послуги з утримання будинків, споруд, прибудинкових територій та послуг із вивезення твердих побутових відходів. Крім того, міськрада не визначила виконавця послуг із вивезення твердих побутових відходів. Оскільки це призводить до негативних наслідків для споживачів, відділення зобов'язало міськраду привести свою діяльність у відповідність до вимог антиконкурентного законодавства.
Чернівецьке обласне відділення АМКУ зобов'язало Глибоцьку районну раду припинити антиконкурентні дії. Як встановило відділення, райрада застосувала різні ставки орендної плати для суб'єктів господарювання, які використовують приміщення комунальної власності для роздрібної реалізації лікарських засобів та виробів медичного призначення. Оскільки це призводить до спотворення конкуренції та негативних наслідків для споживачів, відділення зобов'язало райраду привести свою діяльність у відповідність до вимог антиконкурентного законодавства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас