Рада Європи дасть Україні 1,5 млн євро на реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада Європи дасть Україні 1,5 млн євро на реформи

Казна та Політика
171
Рада Європи має намір виділити 1,5 мільйона євро на програму "Посилення місцевої демократії і підтримка реформ місцевої самоврядності в Україні", розраховану на 2010-2012 роки.
Про це на засіданні комітету Верховної ради з питань державного будівництва і місцевої самоврядності повідомив глава директорату з питань демократичних інститутів Генерального директорату з питань демократії і політичних справ Ради Європи Хілдерік Скаапвельд.
Фінансування програми здійснюватиметься Радою Європи на основі добровільного внеску Шведського агентства міжнародного розвитку (SIDA).
Програма передбачає 4 основних напрями, першим з яких є структурна та інституційна реформа місцевої самоврядності, зокрема здійснення розділення повноважень і сфер відповідальності між органами місцевої самоврядності і органами державної влади, розробка національного плану заходів із реалізації реформи місцевої самоврядності.
Другим напрямом в рамках програми буде фінансова децентралізація, зокрема посилення бюджетної автономії органів місцевої самоврядності, перегляд і розробка законодавства з питань місцевих фінансів, муніципальної власності і земельних ресурсів.
Третім напрямом є сприяння реалізації загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства, зокрема підтримка розвитку міжмуніципальної співпраці, розробка нормативно-правових і регуляторних актів для реформи ЖКГ.
Четвертим напрямом програми стане посилення інформованості громадськості про реформу місцевої самоврядності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас