Американський Червоний Хрест оштрафовано на 16 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський Червоний Хрест оштрафовано на 16 млн дол

Казна та Політика
166
Управління з контролю за продуктами і ліками США наклало штраф на добродійну організацію Американський Червоний Хрест у розмірі $16 млн за порушення правил при роботі з донорською кров'ю.
Майже $10 млн організація виплатить за недотримання правил заготівки і зберігання компонентів крові, у тому числі еритроцитарної маси, плазми і тромбоцитів. За порушення технології виробництва донорської крові організацію було оштрафовано ще на шість мільйонів доларів. За інформацією джерела, вказані порушення були допущені компанією в 2008 і 2009 роках.
Наглядове відомство не вперше накладає стягнення на АКК за неналежне поводження з донорською кров'ю. З 2003 року добродійна організація виплатила штрафів на суму більше $21 млн.
В травні 2010 року ініціативна група, що представляє інтереси середнього медичного персоналу Американського Червоного Хреста, заявила, що допущені співробітниками помилки при роботі з донорською кров'ю стали результатом скорочення штату, перевищення нормативів робочого розпорядку, а також поганого управління з боку керівництва організації.
Американський Червоний Хрест є однією з найбільших організацій, які займаються заготівлею і зберіганням донорської крові в США. Ця організація забезпечує близько 43 % від всіх наявних в країні запасів крові
Нагадаємо, в 2006 році американське відділення Міжнародного комітету Червоного Хреста вже було оштрафоване на $4,2 млн унаслідок порушень при проведенні операцій зі забору донорської крові.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас