Надія замість грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надія замість грошей

Казна та Політика
421
На обіцяну модернізацію немає грошей. Всі надії міськрада покладає на уряд. Але зважаючи на прийняття держбюджету, столиця отримає кошти, який бракує, лише восени.
Через відсутність коштів введення в експлуатацію нових крупних об'єктів буде знову відкладено. За словами заступника мера міста Анатолія Голубченка, на добудову трьох станцій Червоноармійсько-Куренівської лінії необхідно 835,8 млн. грн. Нагадаємо, в 2010 р. заплановано завершити будівництво трьох станцій метро по Червоноармійсько-Куренівській лінії. З 2006 р. в цей проект вкладено 906 млн. грн. з міськбюджету, 349 млн. грн. - з держбюджету і 38 млн. грн. кредитних коштів. На середину червня нова ділянка лінії метро готова на 62,3%, а станції завершені практично на 100%.
Одна з причин відставання - неповне фінансування в 2009 р. "Торік на будівництво метрополітену планувалося витратити 200 млн. грн., проте фінансування не проводилося", - констатував Голубченко. У поточному році КП "Київський метрополітен" передбачено фінансування в сумі 1,03, млрд. грн., з яких 30,2 млн. грн. планується на оплату робіт, виконаних торік.
Крім того, в планах у міської влади будівництво двох гілок метро на Троєщину. Будівництво шести наземних станцій лінії Троєщина - Осокорки столична влада оцінила в 3,4 млрд. грн. За підрахунками КМДА, будівництво шести станцій Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену обійдеться в 5,5 млрд. грн. Роботи з обох проеків доки не починалися.
Ще один головний біль київської влади - ремонт житлових будинків, ліфтів і доріг. Цього року планується відремонтувати 614 житлових будинків (вартість робіт - 109,2 млн. грн.), замінити 426 ліфтів на суму 80 млн. грн. і заасфальтувати 390,7 тис. кв. м прибудинкових територій.
Але грошей на реалізацію цих планів доки немає. Як стверджує член комісії з питань бюджету в Київраді Сергій Мельник, цього року фінансування будівництва основних інфраструктурних об'єктів не буде здійснено, зважаючи на невчасне прийняття міськбюджету. "Після прийняття міського бюджету пройшол вже місяць, але мер Леонід Черновецький до цих пір його не підписав", - зазначив Мірошник. На його думку, місцевій владі вигідно відкладати день підписання головного фінансового документа - це дозволить заощадити на фінансуванні незахищених статей, а в кінці року освоїти ці ресурси в ручному режимі.
"У фінансуванні інфраструктури міста вся надія на держбюджет", - повідомила заступник голови фракції Блоку Віталія Кличка в міськраді Наталя Новак. Міськбюджет з поставленими завданнями не впорається. Поки, за словами Новак, в держави не дійшли руки до реального фінансування проектів.
Втім, ситуація може з'ясуватись вже через десять днів. Саме такий термін необхідний першому заступнику мера Олександру Попову для складання плану реформ в столиці. Депутати міськради сподіваються, що новий уряд з наближенням виборів до місцевих рад буде активніше фінансувати реформи в столиці.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас